Werkwijze en tarieven

Ik ben van nature een registrerende fotograaf maar zal het niet nalaten regisserend op te treden wanneer dat nodig is. Door zorgvuldig gebruik van licht, standpunt en compositie probeer ik de kern van het onderwerp vast te leggen, zonder afleidende zaken.
Ik probeer rust en balans te brengen in mijn beelden.

Kernwoorden van mijn aanpak zijn: versimpelen, relativeren, abstraheren, rationaliseren.
Criteria die ik hanteer: to the point, concreet, esthetisch, authentiek, geloofwaardig.

Portretfotografie

Portretfoto’s maak ik op locatie of in mijn studio in Houten. Meestal individueel (denk ook aan profielfoto's, je online visitekaartje) maar groepsportretten zijn ook mogelijk. Bij omgevingsportretten fotografeer ik de persoon op zo'n wijze dat zijn/haar woon- of werkomgeving ook een rol krijgt in het beeld.
Ik zorg voor een relaxte sfeer tijdens de shoot. Ben je 'camera shy'? Dat vind ik een uitdaging. Iemand die zich in de regel niet comfortabel voelt voor de camera zal mijn werkwijze heel prettig vinden en zeer tevreden zijn met het resultaat. Gegarandeerd.

Documentair / reportage

Bij documentaire / reportagefotografie gaat het erom de sfeer goed vast te leggen. Ik volg het evenement of onderwerp daarbij op een manier dat het niet verstorend is.
Wat anderen daarover zeggen: 'We hadden je niet meer in de gaten’ (Overlanders) en 'Je lijkt wel een Ninja’ (Universiteit van Nederland).
Ik richt mij niet op familie-evenementen zoals bruiloften.

Interieur & architectuur

Je huis (voor de verkoop) of bedrijf mooi in beeld gebracht. Dit kan vaak prima worden gecombineerd met (omgevings-) portretten van gezinsleden of werknemers.


Enkele tarieven

Portretfotografie
€ 105 voor een fotosessie van ± 1 uur in mijn studio in Houten
Individuele sessie: 1 persoon
4 foto’s inbegrepen, € 10 per extra foto
Licentie voor commercieel gebruik: toeslag € 10 per foto

Reportage op locatie
€ 135 per uur
Ongeveer 10 tot 20 foto's per uur
Licentie voor commercieel gebruik
: toeslag € 40 per uur (voor alle geleverde foto’s)

Ik maak graag een offerte op maat.

Voor opdrachten binnen Utrecht, Houten en Nieuwegein bereken ik geen reiskosten, daarbuiten € 0,35 per kilometer vanaf mijn adres.

Foto's worden in hoge resolutie, digitaal (als download) opgeleverd in JPG formaat. Profielfoto's ook in online resolutie, meteen geschikt voor gebruik op sociale media.

Genoemde bedragen zijn inclusief BTW. DuPho voorwaarden (PDF) zijn van toepassing.

Privacyverklaring